Nygård Web

Du har sikkert hørt navnet WordPress i en eller annen sammenheng, og det er ikke så rart siden det er godt over 30 millioner hjemmesider som bruker WordPress.
Wordpress er et fantastisk verktøy som gir deg mulighet til å produsere nydelige hjemmesider uten eksterne verktøy (med unntak av f.eks bildebehandling som Photoshop e.l.)

Hva er WordPress?

WordPress er et publiseringsverktøy for å produsere nettsider og blogger, som er laget av PHP-filer, men du trenger ikke å kunne noe programmering eller koding, med mindre du ønsker å skreddersy siden ytterligere.

WordPress finnes i to utgaver: WordPress.com kjøres direkte i nettleseren, og trenger ingen installasjon. WordPress.org kan installes på webhotell, din egen PC, eller på en hvilken som helst lagringsenhet. Du bestemmer selv hvor enkelt eller hvor komplisert du ønsker å ha WordPress.

WordPress tilbyr både mulighet for manuel HTML-koding, og et mer brukervennlig visuelt redigeringsverktøy. Du trenger altså ikke å kunne koding eller programmering for å kunne utnytte kraften i WordPress.

Litt historikk
WordPress ble lansert i 2003, og var opprinnelig laget som et bloggverktøy, men har etter hvert blitt utviklet til å kunne lage en hvilken som helst nettside noe som gjør det ideelt for webdesign.

En blogg er egentlig en type nettside som publiserer innlegg i omvendt kronologisk rekkefølge, altså de ferskeste innleggene øverst. I WordPress brukes kun ordet blogg, også når det dreier seg om vanlig nettside. Årsaken til dette er historisk, nemlig at WordPress opprinnelig var laget for å opprette blogger, men er etter hvert blitt utvidet til å kunne lage alle typer nettsider. Derfor velger vi heretter i denne guiden nesten konsekvent å bruk ordet blogg.

Hvorfor bruke WordPress?

Skal du lage en blogg eller en nettside, har WordPress mange fordeler:

  • WordPress er gratis.
  • Kan skreddersys etter dine ønsker.
  • Byr på avanserte funksjoner, blant annet med utvidelser man kan investere i.
  • WordPress kan brukes til å lage alle typer nettsider – kun fantasien og kunnskap setter begrensninger.